Achter de Geraniums is een stichting die ouderen in het zonnetje zet en hun verhalen op de voorgrond brengt. Zoveel ouderen hebben leuke hobby’s, interessante verhalen, geweldige anekdotes en leerzame levenslessen die doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie. Door met ouderen in gesprek te gaan over hun leven en wat zij daar allemaal uit hebben gehaald, hopen we jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid te bestrijden.

We werken met enthousiaste, jonge vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen te praten en van hen nieuwe dingen te leren. Momenteel zijn we alleen in Utrecht actief maar we hopen op termijn uit te breiden.

Ons team

Jacqueline Prummel

Eindredacteur

Jacqueline heeft voor het nieuwe seizoen van Achter de Geraniums de rol als eindredacteur op zich genomen. Ze zit in haar laatste jaar van de studie journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Dankzij gesprekken met haar opa en oma, heeft ze bewondering gekregen voor de oudere generatie. Ze hoopt een stukje van die bewondering mee te kunnen geven aan de kijkers. Daarbij heeft ze het doel om te kijken of de rol van eindredactie bij haar past. Voor Jacqueline is het werk bij Stichting Achter de Geraniums dus een combinatie van een waarde meegeven aan de wereld en een persoonlijke uitdaging.

Doris Steijger

Redacteur

Doris (21) is één van de enthousiaste redacteuren van Achter de Geraniums. Ze heeft met haar bijbaan in de thuiszorg al veel ervaring met het werken met ouderen en vooral; veel inspirerende gesprekken gehad. Dit was dan ook de motivatie van haar om bij onze stichting videoportretten te maken van ouderen. Ze zit in haar eerste jaar van de studie journalistiek en heeft zin om te leren over video-maken, terwijl ze helpt met het vereeuwigen van interessante kennis en leuke verhalen. We zijn erg blij met Doris in onze redactie!

Victor Verheijen

Redacteur

Victor (22) is journalist in opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Hij zit nu in zijn eerste jaar van de opleiding en doet direct mee aan het project Achter de Geraniums. Victor is altijd al geïnteresseerd geweest in verhalen van de oudere generatie en dat is meteen zijn drijfveer om zich als redacteur in te zitten bij Achter de Geraniums. Daarnaast wil hij persoonlijk groeien als journalist en zijn vaardigheden op het gebied van reportages maken verbeteren. Zijn doel met dit project is om de leefwerelden van jong en oud dichter bij elkaar te brengen en in dit proces van elkaar te kunnen leren.

Rowan van Rooijen

Redacteur

Rowan(25) is een gemotiveerde journalist en altijd op zoek naar een interessant verhaal. Als tweedejaars student journalistiek heeft hij al veel kennis opgedaan bij allerlei projecten. Hij doet graag een extraatje naast zijn studie, om het brede werkveld van de journalistiek verder te ontdekken. Rowan is altijd bereid zijn kennis te delen, is nieuwsgierig en heeft veel interesse in de verhalen van ouderen: dit maakt hem een goede aanwinst voor de redactie van Achter de Geraniums.

Het Richard Hoogland Fonds stelt geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid herkennen, voorkomen & bestrijden, bijdragen aan zingeving en het omgaan met levensvragen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten.

Stichting Achter de Geraniums is opgericht in 2020 door middel van de Richard Hoogland Prijs. Zonder deze bijdrage zou dit platform niet kunnen bestaan!

Wilt u ook een donatie doen aan dit project?

Dat kan via het rekeningnummer van onze stichting: 

Zet u alstublieft uw emailadres of telefoonnummer in de omschrijving, dan kunnen we u bedanken!