Achter de Geraniums is een stichting die ouderen in het zonnetje zet en hun verhalen op de voorgrond brengt. Zoveel ouderen hebben leuke hobby’s, interessante verhalen, geweldige anekdotes en leerzame levenslessen die doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie. Door met ouderen in gesprek te gaan over hun leven en wat zij daar allemaal uit hebben gehaald, hopen we jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid te bestrijden.

We werken met enthousiaste, jonge vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen te praten en van hen nieuwe dingen te leren. Momenteel zijn we alleen in Utrecht actief maar we hopen op termijn uit te breiden.

Ons team

Nick Vink

Eindredacteur

Nick is één van de eindredacteuren van Achter de geraniums. Hij zit in het derde jaar van zijn studie Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Gesprekken met zijn oma en ouderen die hij ontmoet tijdens zijn werk als journalist, maken hem enthousiast over dit project. Dit seizoen wil hij meer de verbinding tussen ouderen en jongeren laten zien en inspirerende verhalen naar voren brengen.

Rowan van Rooijen

Eindredacteur

Rowan verzorgt in seizoen drie, samen met Nick Vink, de eindredactie van Achter de Geraniums. Na seizoen twee merkte Rowan dat er nog meer uit het project te halen viel. Het is de eerste keer dat Rowan de eindredactie op zich neemt. Hij vindt het leuk om in gesprek te gaan met ouderen en zo nieuwe mensen te ontmoeten. Rowan vindt dat iedereen een mooi verhaal heeft en dat deze verhalen niet verloren mogen gaan.

Jill Petra

Redacteur

Jill Petra is een enthousiaste journalist. Als eerstejaarsstudent probeert ze het liefst alles uit zodat ze veel ervaring op doet. Achter de geraniums leek haar een superleuk project omdat ze denkt dat mensen met zoveel levenservaring ontzettend mooie en leerzame verhalen te vertellen hebben, waar veel mensen eens naar moeten luisteren. Ze zet zich graag in om deze verhalen in beeld te brengen en hoopt hierin een leuk leerproces tegemoet te gaan als beginnend journalist.

Danique van der Wal

Redacteur

Danique van der Wal is een creatieve journalist in haar eerste jaar van de studie journalistiek. Met haar 19 jaar heeft ze een passie voor het ontdekken van nieuwe dingen en het creëren van boeiende verhalen. Danique vindt het leuk om te werken met ouderen en vindt het daarom erg leuk om deel uit te maken van Achter de geraniums.

Quinty Setlight

Redacteur

Quinty is met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding journalistiek. Naast de studie daagt ze zichzelf graag uit. Ze heeft altijd al interesse gehad in verhalen van de oudere generatie. In een tijd waarin jong en oud steeds verder uit elkaar groeien, hoopt Quinty met dit project deze kloof iets te kunnen dichten. Samen met de andere redactieleden van Achter de geraniums wil ze mooie videoportretten maken over ouderen om jongeren hiermee te inspireren.

Ramses Kalse

Redacteur

Ramses is een enthousiaste eerstejaars student journalistiek. Hij houdt van diepgravende verhalen. Hij is onder meer opgegroeid met de spannende levensverhalen van zijn opa en oma. Hij is er daarom van overtuigd dat veel ouderen best veel moois te vertellen hebben. Bij Achter de geraniums wil Ramses zijn vaardigheden bij het maken van korte, persoonlijke reportages uitbreiden. Daarnaast wil hij graag extra ervaring opdoen met het maken van videoproducties.

Tinka Klatten

Redacteur

Tinka is een enthousiaste eerstejaars student journalistiek en is dit jaar onderdeel van de redactie. Naast haar studie wilde ze graag iets erbij doen. Ze vindt het belangrijk om de verhalen van ouderen te vertellen en koos daarom voor Achter de geraniums. Tinka hoopt zo veel ervaring op te doen op gebied van video, interviewen, editen en presenteren.

Kayleigh Hogerheijde

Redacteur

Kayleigh is een enthousiaste journaliste. Nieuw in haar beroep, maar met de nodige voorkennis van haar opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Kayleigh is opgegroeid in de horeca en heeft hierdoor vlot leren praten met mensen. Ze trok vooral naar de oudere doelgroep toe. Deze mensen kende haar altijd bij naam en waren fijne gesprekspartners. Kayleigh heeft hier goed mee leren luisteren en wil dit graag doorzetten als interviewer. Ze is gepassioneerd over haar rol als verhaalverteller voor het project Achter de geraniums, en is benieuwd naar wat ze van deze oudere generatie kan leren.

Het Richard Hoogland Fonds stelt geld beschikbaar voor projecten en initiatieven die eenzaamheid herkennen, voorkomen & bestrijden, bijdragen aan zingeving en het omgaan met levensvragen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen in Utrecht vergroten.

Stichting Achter de Geraniums is opgericht in 2020 door middel van de Richard Hoogland Prijs. Zonder deze bijdrage zou dit platform niet kunnen bestaan!

Wilt u ook een donatie doen aan dit project?

Dat kan via het rekeningnummer van onze stichting: 

Zet u alstublieft uw emailadres of telefoonnummer in de omschrijving, dan kunnen we u bedanken!